top of page

Welkom bij PRO H2O

60% van de kinderen voldoet niet aan de Europese waterinname voor de voedselveiligheid. Kinderen lopen meer risico op uitdroging omdat hun lichaam nog niet zo efficiënt afkoelt als dat van volwassenen en omdat ze nog geen volwaardige nier groei hebben, die waarschuwingen signalen (dorst) doorgeeft.

Nadelen van uitdroging 

Bovendien kan uitdroging de gezondheid van uw kind op vele manieren negatief beïnvloeden, waardoor de hersenfunctie kan worden verminderd, verstopping kan worden veroorzaakt en vermoeidheid kan ontstaan.

Voordelen van hydratie 

Het drinken van voldoende water is gekoppeld aan een gezond lichaamsgewicht, een verminderd risico op tandholtes en een verbeterde hersenfunctie bij kinderen.

Door meer water te drinken verminder je ook de honger en verhoog je ook het gewichtsverlies.

Hoeveelheid water per dag
Gelukkig is er een handig formule die jou precies kan vertellen wat jou kinderen dagelijks aan water zou moeten drinken. Meestal wordt aangeraden om 30 ml water per kilo lichaamsgewicht te berekenen. 

Ter verduidelijking:

1 kg lichaamsgewicht = 30 ml water per dag:​

  • 30 kg = 0,9 liter

  • 40 kg = 1,2 liter

  • 50 kg = 1,5 liter

Echter wordt er door de WHO (World Health Organisation) aangemoedigd om meer dan deze formule te drinken bij kinderen.

Bij de WHO adviseren ze:

  • 4-8 jaar > 1,7L per dag 

  • 9-13 jaar > 2,2 L per dag 

Tips om water drinken aan te moedigen

Hier zijn enkele tips om uw kind aan te moedigen om regelmatig water te drinken en gehydrateerd te zwerven. 

1. Word creatief! Om uw kinderen aan te moedigen water te drinken, kunt u ze helpen hun eigen gepersonaliseerde waterfles te versieren. 

2. Speel een spelletje en laat je kind tellen hoeveel flessen water elk gezinslid per dag drinkt om hem of haar aan te moedigen meer te drinken.

3. Lekker ijs! Maak heerlijke fruitige ijsblokjes in je water om een infusie van smaak toe te voegen. Voor een draai aan de ijsblokjes maak je lekkere ijslolly's met behulp van water, gemengd fruit en PRO H2O. 

4. Laat uw kinderen bij het drinken van water ritjes gebruiken en drink uit speciale bekers om ze aan te moedigen water te drinken in plaats van andere dranken. 

5 Zorg ervoor dat het dieet van uw kinderen rijk is aan voedingsmiddelen met een hoog watergehalte, zoals komkommer, broccoli, aardbeien en watermeloen. 

Finalle%20verpakking%20PART%204_edited.p

PRO H2O Missie 

Wij bij PRO H2O hebben een missie om kinderen meer water te laten drinken. Wij merken dat ouders het moeilijk vinden om hun kinderen elke dag 1,5 liter water te laten drinken. Daarom hebben we bij PRO H2O een poeder limonade ontwikkeld. PRO H2O limonade is een poeder wat water promoveert tot smaakvolle fruit limonade voor kinderen. Onze pure fruit ingrediënten zijn hoog in kwaliteit. Dit komt doordat ons fruit gevriesdroogd wordt, waardoor de nutriënten, smaak en kleur perfect behouden blijft. Daarnaast proberen we ouders te ondersteunen door bewustwording, structuur en geheugensteunen te creëren.

Finalle%20verpakking%20PART%205_edited.p
bottom of page