ABOUT

MO4

Olivier wordt op 2 oktober 1997 geboren in Roermond tijdens een uitzending van zijn ouders naar Vietnam. Als bijna 2-jarige verhuist hij met de familie van Ho Chi Minh City naar het Friese platteland. Olivier gaat naar school in Elsloo tot zijn zesde jaar, waarna hij weer met zijn ouders mee verhuist naar Indonesië. Op de Nederlands Indonesische School in Jakarta, wordt hij lid van zwemclub ‘The Sharks’ en zwemt hij zijn eerste wedstrijden. Op 9-jarige leeftijd verhuist hij weer terug naar Elsloo in Friesland. Ondertussen staat zwemmen naast tal van andere sporten centraal in zijn leven en wint hij zijn eerste goud in Friesland. Op 11-jarige leeftijd, maakt Olivier een dramatisch ongeluk mee. Olivier wordt 2,5 km meegesleurd door zijn pony, waardoor uiteindelijk zijn linker onderbeen geamputeerd moet worden. Na revalidatie en operaties besluit Olivier weer door te gaan met de zwemsport. Zwemmen blijkt voor hem de beste sport te zijn om zich te herstellen en aan te sterken. Hij begint Nederlandse records te verbreken en neemt deel aan zijn eerste WK in 2013. Hard en veel uren trainen, met het doel de Paralympische Spelen in Rio. Na een lang gevecht vol hoogte- en dieptepunten zwemt Olivier in Rio zijn snelste race ooit met een zilveren plak als resultaat. Race na race verbreekt hij verschillende records waarbij hij momenteel Wereldrecordhouder is van de 200 meter rugslag.

Inmiddels is Olivier in de wereld van voeding gedoken als Food Innovator met als specialisatie innovaties rond duurzame Health & Nutrition concepten. Een gezond dieet met de juiste voedingsmiddelen is cruciaal om op hoog niveau te presteren. Olivier heeft als 'motivational speaker' de juiste achtergrond om scholen en bedrijven vanuit een topsport perspectief kennis te bieden over het creëren van een sterke mindset, een goed teamwork, een gezond eetpatroon en een optimaal bewegingspatroon.

Na het ongeluk.png
Olivier-zilver.png
Waarom MO4 op jouw bedrijf? 

MO4 is opgeleid vanuit NOC&NSF om topsportverhalen te reflecteren met het bedrijfsleven. Iedere werknemer heeft een bepaalde drive om uit bed te komen en alles uit zijn of haar dag te halen. Helaas gebeurt dit niet altijd. Laat MO4 jou meenemen naar een wereld waar je hard, efficiënt, gemotiveerd en gedisciplineerd moet werken om de snelste man ter wereld te worden. Ervaar hoe er achter de schermen van topsport wordt gewerkt en tegenslagen worden omgezet in kansen. In een organisatie of bedrijf wordt vaak hard gewerkt om doelen na te streven. In de topsport wereld is dit precies hetzelfde en worden er ook doelen nagestreefd die nooit eerder zijn behaald. Hoe ga je hier mentaal mee om? Hoe zorg je voor een sterk team? Hoe blijf je de concurrentie voor? Mijn coach zei vroeger altijd: als je niet naar de training komt heeft jouw concurrentie een extra voordeel. Laat MO4 een motiverende toevoeging geven aan jouw project en loop een stap voor op je concurrentie. Reis met MO4 naar de keiharde Paralympische topsport wereld.

Waarom MO4 op jouw School? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in 2019 13,2% van de kinderen overgewicht heeft. Op oudere leeftijd stijgt het percentage overgewicht naar 50,1%. De instituut van Volksgezondheid Zorg concludeert dat overgewicht de grootste risicofactor is voor de gezondheid in Nederland (Volksgezondheid, 2019) De oorzaken van overgewicht bestaan uit onvoldoende beweging en ongezonde eetgedrag. (Rijksoverheid, 2020). Dit type levenspatroon is vaak het gevolg van onvoldoende basis scholing en omgevingsfactoren. Daarnaast speelt er een ander onderliggend patroon. Er is vaak een gebrek aan doorzettingsvermogen en motivatie. Veel leerlingen haken bij enige weerstand af van het net onderwezen pad. Zij gaan ervan uit dat het geen zin heeft om te oefenen als een opdracht niet meteen lukt; dan zijn ze immers gewoon niet slim genoeg (Vernieuwenderwijs, 2016). Deze kinderen hebben extra begeleiding nodig, maar er is een tekort aan leraren. Daarnaast is er niet altijd voldoende rust en tijd, omdat veel leraren overwerkt zijn (NOS, 2019).

De oplossing: Motivational Olivier. Door het inzetten van de organisatie MO4 (Motivational Olivier) worden basiselementen uit de topsport in de vorm van informatie en belevingssessies aan kinderen gegeven. Deze methode biedt scholen ondersteuning op het gebied van onderwijs gericht op gezonde voeding, voldoende beweging en een sterke mindset. Tijdens deze sessies wordt bewustwording gecreëerd met als doel een gezonde leefwijze. Topsporters die een gezond levenspatroon hebben ontwikkeld om op topniveau te kunnen presteren, stimuleren de kinderen tijdens de sessies op een interactieve manier. De kinderen krijgen hiermee leef-inspiratie gericht op fysieke en mentale gezondheid. MO4 gelooft dat door een sterke mindset, voldoende beweging en goede voeding kinderen betere prestaties kunnen halen.

Scholen en of bedrijven kunnen bij MO4 kiezen uit verschillende pakketten. Zo kun je kiezen voor één clinic of juist een hele module die uit meerdere clinics bestaat.

00000012_edited.jpg
kampioen 2.0 foto.jpg
20200120-JP11283846_edited_edited.jpg

De visie van MO4 is om mensen te motiveren en inspireren om het beste uit hun lichaam en geest te halen.

"Power Your Potential"

Certifications

  • NOC&NSF Sport Spreker Certificaat

  • Msc Food Science, Business and Innovation 

  • Swim Coach Certificaat

Achievements

  • Zilver Paralympische spelen 2016

  • Zilver op NK (valide/ 2 benige) 2016

  • Wereld Record  200 rugslag 

  • Zilver op WK in Glasgow 2015

  • Goud op EK in Eindhoven 2014

  • Jongere van het jaar in Nederland 2013 (kidsweek)

Bronnen: