top of page
Olivier-zilver.png

WIe is MO4

Olivier wordt op 2 oktober 1997 geboren in Roermond tijdens een uitzending van zijn ouders naar Vietnam. Als bijna 2-jarige verhuist hij met de familie van Ho Chi Minh City naar het Friese platteland. Olivier gaat naar school in Elsloo tot zijn zesde jaar, waarna hij weer met zijn ouders mee verhuist naar Indonesië. Op de Nederlands Indonesische School in Jakarta, wordt hij lid van zwemclub ‘The Sharks’ en zwemt hij zijn eerste wedstrijden. Op 9-jarige leeftijd verhuist hij weer terug naar Elsloo in Friesland. Ondertussen staat zwemmen naast tal van andere sporten centraal in zijn leven en wint hij zijn eerste goud in Friesland. Op 11-jarige leeftijd, maakt Olivier een dramatisch ongeluk mee. Olivier wordt 3,5 km meegesleurd door zijn pony, waardoor uiteindelijk zijn linker onderbeen geamputeerd moet worden. Na revalidatie en operaties besluit Olivier weer door te gaan met de zwemsport. Zwemmen blijkt voor hem de beste sport te zijn om zich te herstellen en aan te sterken. Hij begint Nederlandse records te verbreken en neemt deel aan zijn eerste WK in 2013. Hard en veel uren trainen, met het doel de Paralympische Spelen in Rio. Na een lang gevecht vol hoogte- en dieptepunten zwemt Olivier in Rio zijn snelste race ooit met een zilveren plak als resultaat. Race na race verbreekt hij verschillende records waarbij hij momenteel Wereldrecordhouder is van de 200 meter rugslag.

Inmiddels is Olivier in de wereld van voeding gedoken, heeft hij bijna een Msc gehaald in Food science & Innovation en heeft hij een kinderboek geschreven met Corien Oranje (KAMPIOEN 2.0). Daarnaast is Olivier MO4 begonnen als 'motivational speaker' om scholen en bedrijven vanuit een topsport perspectief kennis te bieden over mindset, teamwork, voeding en sport. Een gezond dieet, sterke mindset en fysiek lekker in je vel zijn immers de basis succesfactoren om potentieel goed te presteren.

De Missie

Om mensen te motiveren en inspireren om het beste uit hun lichaam en geest te halen.

"Power Your Potential"

00000012_edited.jpg

Waarom MO4 op jouw bedrijf? 

MO4 is opgeleid vanuit NOC&NSF om topsportverhalen te reflecteren naar  het bedrijfsleven. Iedere werknemer heeft een bepaalde drive om uit bed te komen en alles uit zijn of haar dag te halen. Helaas lukt het niet altijd. Laat MO4 jou meenemen naar een wereld waar je ook hard, efficiënt, gemotiveerd en gedisciplineerd moet werken om de snelste van de wereld te worden. Ervaar hoe er achter de schermen van topsport wordt gewerkt met tegenslagen, teamwork, prestatiedruk, discipline, etc.. In een bedrijf wordt vaak hard gewerkt om doelen na te streven. In de topsport wereld is dit precies zo en doe je dat ook niet alleen. Laat MO4 jouw bedrijfsproject en management een inspirerende doses aan topsporters mentaliteit geven.  

Waarom MO4 op jouw School? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat steeds meer kinderen en volwassenen overgewicht heeft. De instituut van Volksgezondheid Zorg concludeert dat overgewicht de grootste risicofactor is voor de gezondheid in Nederland (Volksgezondheid, 2019). De oorzaken van overgewicht bestaan vaak uit onvoldoende beweging in combinatie met een ongezonde eetgedrag. (Rijksoverheid, 2020). Dit type levenspatroon is vaak het gevolg van onvoldoende basis scholing over voeding en plezier van sport. Daarnaast speelt door corona en andere factoren gebrek aan doorzettingsvermogen en motivatie een belangrijke rol. Veel leerlingen haken bij enige weerstand af van het net onderwezen pad. Als het niet lukt, zijn ze ze immers gewoon niet slim genoeg (Vernieuwenderwijs, 2016). Moeten leerkrachten dit dan oppakken met een overvolle baan (NOS, 2019)? 

De oplossing Mo4!

Door het inzetten van de organisatie MO4 (Motivational Olivier) worden basiselementen uit de topsport in de vorm van informatie en belevingssessies aan scholieren gegeven. Deze methode biedt scholen ondersteuning op het gebied van onderwijs gericht op gezonde voeding, voldoende beweging en een sterke mindset. Tijdens deze sessies wordt bewustwording gecreëerd met als doel een gezonde leefwijze. Topsporters die een gezond levenspatroon hebben ontwikkeld om op topniveau te kunnen presteren, stimuleren de scholieren tijdens de sessies op een interactieve manier. De scholieren krijgen hiermee leef-inspiratie gericht op fysieke en mentale gezondheid. MO4 gelooft dat door een sterke mindset, voldoende beweging en goede voeding scholieren betere prestaties kunnen halen.

Scholen kunnen bij MO4 kiezen uit verschillende pakketten. Zo kun je kiezen voor één clinic of juist een hele module die uit meerdere clinics bestaat.

Wie waren jou voor? 

FQBJ6432.JPG

Titlels

  • Zilver Paralympische spelen 2016

  • Zilver op NK (valide/ 2 benige) 2016

  • Wereld Record  200 rugslag 

  • Zilver op WK in Glasgow 2015

  • Goud op EK in Eindhoven 2014

  • Jongere van het jaar in Nederland 2013 (kidsweek)

Certifications
  • NOC&NSF Sport Spreker Certificaat

  • Msc Food Science, Business and Innovation 

  • Bsc Food and Innovation 

titels & certivicats

Bronnen:
bottom of page