top of page
Zoeken

De verkoop van het boek Kampioen geschreven door Corien Oranje, een Biografie over het levens verhaal van Olivier van de Voort blijft nog steeds populair onder de kids.

Samenvatting

Kampioen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Olivier van de Voort, winnaar zilveren medaille Paralympics Rio 2016. Tijdens het verzorgen van zijn pony krijgt hij een verschrikkelijk ongeluk. Oliviers voet raakt verstrikt in het halstertouw van de pony, hij valt en wordt drieënhalve kilometer meegesleurd over de weg, door het bos, een meer in. Het is een wonder dat hij het overleeft. Zijn onderbeen moet worden afgezet, en zijn sportieve toekomst lijkt in duigen te vallen. Maar Olivier vecht zich terug!


Recensie(s)

De 11-jarige Victor is kampioen vlinderslag van Friesland. Als hij op een lentedag tijdens het verzorgen van zijn pony met zijn enkel verstrikt raakt in het halstertouw, gaat het mis. De pony schrikt en slaat op hol, waardoor de jongen kilometers lang wordt meegesleurd en het er ternauwernood levend vanaf brengt. Na een onvermijdelijke amputatie volgt de lange weg van revalidatie. Victor is bang nooit meer te kunnen zwemmen. Met een rake pen en in eigentijdse taal wordt niet alleen het ongeluk levensecht beschreven, maar worden ook de gevoelens van de jongen in de diverse stadia na het ongeluk treffend verwoord: ontkenning, afschuw, boosheid, angst, teleurstelling, vluchtgedrag en gelatenheid. Het verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis uit 2009 en wordt verteld in 28 genummerde en getitelde hoofdstukken. Door alle gebeurtenissen heen wordt duidelijk dat in zulke omstandigheden zowel doorzettingsvermogen als een goede begeleiding essentieel zijn. Een niet kinderachtig boek over een niet kinderachtige gebeurtenis. Achter in het boek staan diverse foto's van en krantenberichten over de 'echte' Victor, die in het dagelijks leven Olivier heet en een goede bekende van de schrijster is. Goed geschreven, spannend, innemend en waargebeurd verhaal voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Silvester van der Pol


Interesse? klink onderaan op de link voor meer.

Comentários


bottom of page